Tuesday, October 30, 2012

beliau mak saya.

salam.
masih dlm mood 360°




menjelang sebulan post 360°,& there's only 4days left to 3rd november.i did wanted to post something about 
4 PEOPLE WHO DID INSPIRED ME A LOT!


#1








mak saya! haruslah kan?
sgt2 syg beliau.since dr sekecik n seberat kotak pensel kpd sberat bbrapa guni beras mak byk support,
physically,mentally,emotionally,n seriously i do admit sometimes i did take her for granted,n sometimes i did felt dat im all alone.i think i didnt have anyone to share problems or whatsoever,but these few months before i was posted here (sarawak) .. i did realize.
sooooooooooo many things she had done to me i dont even thank her properly,every single day she will ask me, "nak mkn ape harini?" "nak masak ape harini?" 
"ape ye lauk today?" "nnt hang tlg mak buat ni ye.?" "nnt hg tlg ajaq mak msuk pendrive kt laptop"
"nnt hg tlg cek gula mak pki mesin tu ye" "hang tlg mak lipat kain,mak masak kt hg"

n mmg tiap2 pagi sengaja je sy,apis&soleh n kdg2 bncat n kak muni balik umah,mmg sje je kami mls bgun subuh sendiri sbb kami tau.kami akn dgr ayat ni,,
"muni,,,hasrat,,,hasni,,hapis,soleh,...BANGKIT!!! da nk siang da ni..da cerah baru nak bangkit subuh..hampa ni la kan...blablabla....mcm mana la hampa ni nk duk ghumah org.bangkit lmbt...subuh masa singkat ja,awat hmpa pyh sgt nk bngkit,,,blablablabla..hat yg tua ni pun liat sgt nk bngkit...blablabla" n akan berterusan selagi kami xbangun..

unik kan?tu yg mybbkan kami syg kat mak.

myb certain org akn kata tu mcm irritating,mmbebel n so on.n yes she is mmbebel.but its for our own good.
n yes.sounds cliche,tipu la klu x pnah melawan mak sbb x setuju itu ini,tp yes.when u r not around with her, seriously u'll missed those memories, alhamdulillah my mother masih sihat.(with controlled DM) but what i meant here is,bila kita dah kuar dr rumah.eg: kerja,study, kawen & etc.. seriously masa2 yg di-spend ngn mak tu gase sgt2 berharga.sgt2..n bila da jauh ngn mak tu baru la gase btpa kita beruntung kerana masih dikurniakan seorg mak kpd kita.

cuba kite sit back relax,,renung tgk shbt2 kita yg khilangan mak.yg da xd tmpt dorg nk tnye ape2,
as for girls.nk tnye hal2 menses.signs of puberty,
sbb xpnah lg la tgk budak skolah rendah drjah4-6 dtg klinik pesakit luar,.nk jumpa Dr. mntioning yg dy nk tau psl puberty.sumpah xrajin lg jumpa!

n here,mak.i think xperlu ayat pnjg lg,if hati xinto it kan mak,tc.adik syg mak.

No comments:

popular post