Tuesday, June 14, 2011

kampung fever!!

oke.its been a long time i didnt post any entry,dlm kpale ni byk idea nk jot down her,tp kesempatan nye xde.
oke,here's d story,by 9 june,sebaik saje balik dr fortuna nursing home* aku trus bersiap + berkemas sdikit sbyk n naik d only bas yg ade trus ke p.buntar.which is nearer to my kampung.then tahan gler mata xtidur,takut tlepas ke ipoh.+saya xtau jalan ke p.buntar.so,d best way is to stay awake.

so,alkisah bermula.smpi2 je.da bertimbun kerja yg perlu disetel,coz as i told yg mak+ayah+makteh+pakteh wat kenduri arwah by tomorrrow(10june) lpas solat jumaat,then ade menu daging masak hitam (atau daging masak coklat menurut kata s0leh)ikan sumbat bakar yg agak pecah perut dsebabkan oleh saya dan tukang bakar encik jemot.dan fyi,ikan itu telah disumbat oleh newly wed couple,encik pd dan kak lilly.yg 'sgt' pndi memasak,so,phm2 j la ape jdik kt ikan tu..

oke sgt byk nak tulis.tp lets make it simple.

10 june,bday soleh dan encik jemot yg merupakan hari kenduri arwah untuk allahyarham&allahyarhamah saudara mara kami yg telah lama meninggal dunia
meeting family

11 june hari yg sgt hectic.eventhough rumah kampung dah di renovate,tp not fully completed.so smbung la keje2 yg tak complete

12 june still smabung keje yg tak siap.non stop.men pki tukang sindri sbb kos nk renovate rumah sbnrnye da lari skit smpi perlu guna duet my ayah yg spatutnye kalu xkire perikemanusiaan ayah xpatut kacau sbb bukan rumah pusaka dy pun(ni kampung belah mak)tp ats dsr logik akal.ayh tolong coz dy tau who else lg nk bantu slaen dy.luckily abg balik kpg.so tolong jugak la ayah wat keje penukangan dy.

ptg 12 june baru beragkat dari kampung,balik manjung,.along with apisOleh(d 2 stooges)

up there are d pics yg ade yg lain x amik coz trlampo bz+sy tatau hset duk mane



hasniey-write

No comments:

popular post