Thursday, June 30, 2011

attn : ms hannan ahmad

dan aku paling rindu untuk bertemu kembali dengan semua dak batch 44.
serius gila aku rindu nak dengar gelak terbahak-bahak korang.
dan rindu nak buat nakal dan benda2 pelik.
kat u nih dah xboleh dah nak buat itu semua...
sebabnya dah campur laki..
sangat xprivacy lah..!

aku rindu gilak2 kau ulpa...




batch 44 pon aku rindu
*budak2 ibnu sina,ibnu haitham,al-khawarizmi dan as-syafie*
macam ensyirah,hasni,nisah ahmad,hanan,shayana,ojan,eywa




budak2 class aku 4 & 5 as-syafie(terdiri 20 lebih orang lah,agak2nye lah)
sudah hilang memori pasal sekolah ni...hehe (=_=)
*kueh*




aku pon rindu pada diri aku yg dulu...
*nakal dan kuat lazer*



sekian...
salam there,,
ini adalh petikan entry dr slh seorang sahabat yg sy sgt2 syg. ms hannan ahmad serious,sy sgt2 syg kt dy.+bile terbace entry yg agak lame+menurut penulis entry di ats,,dah lapuk..sy rse terharu sgt2,at last ade gak org yg sy ikhlas x expect dy rndu kt sy.n now she's missing me.where am i that time?ade rndu kt dy x?ish ya allah..alhamdulillah kerana telah mengurniakan seorang sahabat yang begitu baik buat ku.alhamdulillah..





tag # ? attn: ms.ciputchiapp

salam there,oke,as d title shows.,.
this blog da lme been created.so its been a lot tag yg dah dibuat n i thnk some of it da delete pun.no need to search in my archieve,sbb insyaAllah da xde,sbb long time ago.sy wat renovation besar2an yg mmbuatkan some of my entry didelete dgn sgaja.

kenapa aku ber-blog? requested by miss ciputchiapp.

oke,personally sometimes i felt like im done blogging since its been my tanah tmpat mgarut for almost...jap..nk kire..
6 years...since i was in secondary school.n diwaktu zaman sy xde follower.yg follow hanye diri sndrik.yla..zmn tu xbyk kedai macha ade wi-fi ag..hehehhehe.
oke.back to d question.
saya sejujurnya mngaku saya masih berfikir tujuan sy berblogging kerana.reason sy berblogging selalu berubah.antaranya..
1)aku x pndi ckp.so aku tulis,,
2)aku nk jdik pnulis terbaik
3)diari selalu hilang @ terlupe ltak mne,,so tulis blog-lah
4)aku sje biar blog ni lme...alang2 dah buat..biar j laa..truskan j..
5)i cant stop writing since i'd love to write+conteng+its another way to relieve stress..which is usually d last choice



hasniey-write

Friday, June 24, 2011

promised

salam there,,baiklah..as what i'd promise.here's d pics..well ppl, pic tells many stories rite?


apis pada pagi kenduri (before org2 nk prepare kenduri)
*nmpk kesian kn terlampau sejuk smpi tikar pon jdik nk wat slimut
-not mentioning yg dy mls nk amek slimut

oke,here's adlh skit sgt gmbo yg smpt disnap ntuk preparation kenduri..
yg len xdpt snap.teramat bz..




maafkan sy.ade 2 gamba j available.yg lain ade yg xpatut dpublishkn n whatsoever...


ayah potong kek pulut kuning,,,,


oke then pd mlm kenduri tu kak leh n her husband with ikhsan drop by .n these are pics yg dpt di-snap with ikhsan.aint he cute?

hmpir sume tmpt (ruang kosong) dy nk masuk.n that makes ade gambo dy duk dlm beskal+kotak n whatsoever.berumur 1 thun 3 bln.n stil duk mumbling.without any sound of word.hnye ade bunyi.. 'jejejejejejejej,bmmmmmmmmbbmmm' (-.-")



Tuesday, June 14, 2011

kampung fever!!

oke.its been a long time i didnt post any entry,dlm kpale ni byk idea nk jot down her,tp kesempatan nye xde.
oke,here's d story,by 9 june,sebaik saje balik dr fortuna nursing home* aku trus bersiap + berkemas sdikit sbyk n naik d only bas yg ade trus ke p.buntar.which is nearer to my kampung.then tahan gler mata xtidur,takut tlepas ke ipoh.+saya xtau jalan ke p.buntar.so,d best way is to stay awake.

so,alkisah bermula.smpi2 je.da bertimbun kerja yg perlu disetel,coz as i told yg mak+ayah+makteh+pakteh wat kenduri arwah by tomorrrow(10june) lpas solat jumaat,then ade menu daging masak hitam (atau daging masak coklat menurut kata s0leh)ikan sumbat bakar yg agak pecah perut dsebabkan oleh saya dan tukang bakar encik jemot.dan fyi,ikan itu telah disumbat oleh newly wed couple,encik pd dan kak lilly.yg 'sgt' pndi memasak,so,phm2 j la ape jdik kt ikan tu..

oke sgt byk nak tulis.tp lets make it simple.

10 june,bday soleh dan encik jemot yg merupakan hari kenduri arwah untuk allahyarham&allahyarhamah saudara mara kami yg telah lama meninggal dunia
meeting family

11 june hari yg sgt hectic.eventhough rumah kampung dah di renovate,tp not fully completed.so smbung la keje2 yg tak complete

12 june still smabung keje yg tak siap.non stop.men pki tukang sindri sbb kos nk renovate rumah sbnrnye da lari skit smpi perlu guna duet my ayah yg spatutnye kalu xkire perikemanusiaan ayah xpatut kacau sbb bukan rumah pusaka dy pun(ni kampung belah mak)tp ats dsr logik akal.ayh tolong coz dy tau who else lg nk bantu slaen dy.luckily abg balik kpg.so tolong jugak la ayah wat keje penukangan dy.

ptg 12 june baru beragkat dari kampung,balik manjung,.along with apisOleh(d 2 stooges)

up there are d pics yg ade yg lain x amik coz trlampo bz+sy tatau hset duk mane



hasniey-write

popular post